Skal jeg vælge en billig eller dyr mobiltelefon? 3 fordele og ulemper ved hvert valg

Der er ikke nogen tvivl om, at en mobiltelefon er en uundværlig del af den moderne tilværelse. For langt de fleste vil privatlivet og arbejdslivet ikke kunne hænge sammen, hvis der ikke er mulighed for at kunne tilgå de mange kvaliteter, en mobiltelefon byder på.

Spørgsmålet er så bare, om du bør investere i en billig mobiltelefon eller en dyr mobiltelefon? Bør du kaste penge efter det bedste af det bedste, eller kan du i virkeligheden klare dig med de funktioner, en billigere model byder på? Læs denne guide og bliv klogere på, hvilke fordele og ulemper der knytter sig til henholdsvis en dyr og en billig mobiltelefon.

Betyder prisen en rolle?

Der findes mange forskellige mobiltelefoner på markedet, og de bliver skabt af mange forskellige producenter fra hele verden. Nogle er meget billige og kan anskaffes i en fart, mens andre er til den dyrere side og er mere eksklusive. Prisen varierer altså meget – medmindre du finder de bedste tilbud på mobiltelefoner - og det er der også en grund til.

Prisen har nemlig i langt de fleste tilfælde noget at gøre med kvaliteten. Mobiltelefoner sammensættes af mange små komponenter, som skabes af metaller og mineraler, og der kan være stor forskel på, hvor holdbare disse materialer er. På samme tid afhænger batteriet, styresystemet og kameraet også i høj grad af, hvem der står bag designet, og hvor mange timer der er lagt i hver nuance.

Spørgsmålet er dog stadig, om du behøver at kaste hele din opsparing efter en dyr mobiltelefon, eller om du i virkeligheden ikke mærker den store forskel ved en billigere model?

Fordele ved en dyr mobiltelefon:

Fordel 1: Mere behagelig oplevelse

Dyrere mobiltelefoner indeholder ofte et styresystem, som kan trække en del mere end de billigere modeller. Det kan skyldes, at der er bedre software, eller at selve motoren er bedre designet. Det vil i sidste ende føre til, at du får en hurtigere og mere intuitiv oplevelse, når du trykker rundt på din mobiltelefon.

Fordel 2: Længere holdbarhed

Da producenten har bedre muligheder for at investere i materialer af høj kvalitet, kan du også forvente, at din mobiltelefon kan leve i længere tid. Materialerne vil ikke nær så hurtigt blive slidte, og batteriet bliver heller ikke på samme måde drænet for energi. Ofte får du også en bedre garanti på din dyre mobiltelefon, så du kan få den erstattes, hvis der skulle ske en ulykke.

Fordel 3: Designet ser bedre ud

Selvom vi ofte får at vide, at man ikke skal skue en hund på hårene, føles det dog mere behageligt at holde om en dyr mobiltelefon, der også ser æstetisk flot ud. Producenterne af dyre mobiltelefoner har ofte mere overskud til at fokusere på designet, og dermed kan du også forvente at få en mobiltelefon, der pryder i din hånd.

Ulemper ved en dyr mobiltelefon:

Ulempe 1: Prisen er stor

Den helt klare ulempe ved en dyr telefon er selvfølgelig, at du betaler en større pris lige fra starten. Selvom en dyr telefon ofte kan holde i længere tid, er det ikke sikkert, at du for evigt vil være tilfreds med den. Måske bliver du træt af designet, eller måske får du lyst til at købe en nyere model; uanset hvad risikerer du, at du bruger mange penge på noget, du måske ikke får nær så meget ud af.

Ulempe 2: Du er mere udsat

Jo dyrere smykker, du bærer rundt på, desto mere udsat er du for tyverier – det samme gælder for elektronik. Hvis du går rundt med en mobiltelefon i lommen, risikerer du også, at du på et kort øjeblik bliver frarøvet en masse penge, hvis en langfingret bandit får øje på din dyre elektronik.

Ulempe 3: Du ligner alle andre

Hvis du godt kan lide at skille dig ud, bør du muligvis ikke investere i dét, som alle andre også gerne vil eje. De dyreste mobiltelefoner er ofte også de mest populære, og du risikerer altså at være én blandt mange, som går rundt med den samme model i hånden.

Fordele ved en billig mobiltelefon:

Fordel 1: Prisen er mere overkommelig

Det giver selvfølgelig sig selv, men der er ingen vej uden om det; det er en klar fordel, at den billige mobiltelefon er en mindre investering. Du behøver altså ikke at spare op eller arbejde hårdere i længere tid for at få råd til en mobiltelefon, der kan klare de mest basale opgaver i det moderne samfund.

Fordel 2: Der er ikke stor frygt

Når du ejer en billigere mobiltelefon, har du heller ikke den samme frygt for, at der skal ske den noget. Hvis du endelig skulle beskadige din mobiltelefon, eller hvis en tyveknægt stikker af med den, er det ikke den største udgift, og du vil sikkert bare kunne købe dig en ny.

Fordel 3: Du kan skille dig ud

Hvis du åbner dig selv op for at investere i en billig mobiltelefon, åbner du også dig selv op for et kæmpe marked, hvor der er frit valg på alle hylder. Du slipper altså for at ligne alle andre, fordi du kan bestille en mobiltelefon hjem fra en producent, som ingen andre har hørt om.

Ulemper ved en billig mobiltelefon:

Ulempe 1: Holder ikke så længe

Kvaliteten afhænger ofte af prisen, og jo billigere en mobiltelefon er, desto kortere levetid vil den formentligt have. Producenterne har ikke på samme måde mulighed for at gøre brug af kvalitetsmaterialer og gode batterier, og du kan derfor ikke forvente, at det er en langvarig investering.

Ulempe 2: Ikke så god ydelse

På samme måde kan du heller ikke forvente, at styresystemet og alle funktionerne er på niveau med en dyrere model. Du vil formentligt kunne udføre de basale opgaver som opkald, SMS’er, tilgå apps og internettet samt at tage billeder, men der er ingen garanti for, hvor god en oplevelse du får med dette.

Ulempe 3: Du bliver hurtigere træt af den

Der er også en risiko for, at du bliver hurtigere træt af din billige mobiltelefon, fordi den ikke har kostet dig nær så meget – både pengemæssigt og følelsesmæssigt. Det kan være, at du hurtigt får øje på en ny, billig mobiltelefon, og før du ved af det, har du på kort tid brugt ligeså mange penge på flere mobiltelefoner, som du kunne have brugt på én dyr mobiltelefon.

Menu
Top